Norrlandsguld



Så nu är jag i norrland, underbara norrland för - kan det vara 17 sommaren i rad- det kan det säkert.. Det gick jätte fort att åka den här gången.. Kanske för att ja sov större delen av resan. Måste nog varit så eftersom pappa, som kört hela vägen, tyckte att det va precis lika långt som alltid.

Hitills har vi hunnit med att träffa släktingar, gått på stan 2 gånger.. Shoppat i  min älsklingsbutik IMEMY.. och inkasserade en ring, 5 armband, 3 halsband, 2 örhängen och en klocka. haha... jag måste vara deras bästa kund.

Idag blev det rix fm festival + hamnfest... nåt liknande Augustifesten... Jorå men det var helt okej. De hade ju varit lite roligare att gå med mina kompisar ist för dom jag gick med. Men det var okej, har ju skönaste morbron iaf. HAHA :D moster tyckte att ja hade onödigt mkt skor och kläder medans morbror höll med mig starkt om att man inte kan få för mkt av sånt.

- "Miiiiiiiiinst 6 par jeans ska man ha". så sant, så sant.  

Iaf... oo det här blir ett långt inlägg..

RIxFm festivalen bestog av många personer med konstigt hår,  gulliga killar, otroligt mkt foppaskor och folk med norrlandsguld i handen. - det är ju så det ska va. 

nu har vi gått över till kusinerna och justnu sitter gunnar o pappa o resten och dricker wisky, så ja passade på att låna datan av kusin som förövrigt är i stockhholm och jobbar och låter mig vara själv här. Lite tråkigt.. 

imorn skulle det bli fint så ja hoppas vi åker å badar, sen ska vi fira morfar och kanske åker vi in till Hamnfesten nåt mer? vi får se. P lördag ska jag hjälpa sminka marie som ska på 50 års fest och ska föreställa "en översminkad salongsluder" och morbror ska vara Per Gessle. Försööka går ju. Haha :D sen ska vi åka till Umeå och träffa kusin anna som jag inte har sett på hur länge som helst och på lördag kväll blir det nog hundsjö till söndag..  och på måndag kväll åker vi hem till Norrköping.. Borta bra men hemma bäst.


seyasoon^

Jag, Josse & Elin :)



image249

    
skratt^^

För tillfället : Hittade låten "hey där" - Påminner om förra sommaren, jag & maria sommaren 2006!  
Ikväll klockan nio åker vi, ett år sen sist och den här gången blir det bara jag och pappa oxå. Det kommer säkert bli jätte kul, som alltid! Bye norrköping och hello örsnköldsvik, släkten och landet i högsta grad. . Om det är fint ska vi bada & sola, fiska & åka båt. Träffa massa släktingar som påstår att man har blivit så stor sen sist. Alltid samma sak ^^ sött. Kommer sakna norrköping lite. Eller ne föresten, folket i norrköping. mm det kommer jag. Men en vecka går fort. Idag måste jag packa klart allt, träffa pappa på stan en stund för att handla inför resan. OHJA.

Snällt av kusin att låta mig använda hans dator nu när jag är ensam. Fast jag har redan glömt lösenordet. Får väl ringa och höra med honom. Men iofs tror jag inte att jag kommer att sitta vid datan. såå, hat så bra nu. Ses om en vecka :)

Midsommarfirande.

image236

Nu ångrar jag inte vårt nekande till Tyreslöt/tyrislöt (?) ..Regnkaos? Nej tack.
Tält och Geggigt och regn och fulla människor, nej nej tack.
Det får bli torra smedby istället :D tror det kan bli lyckat ändå. Nu ska jag och Josse ner och handla.

GLAD MIDSOMMAR image243
och ha en bra dag, för det ska jag ha image242



 


- håll mig hårt, eller släpp mig helt

image234      

Farfar ? :O


Har inte sovit nästan nånting i natt kändes det som när pappa väckte mig.
Drömde om Linneas student.. Ulla o åke va me.. vi satt vid nån sjö och nån bil kunde åka påvattnet.. ja skulle ha massa blommor till Linnea men jag hittade bara en.. sen åkte vi hem till sundgren och skulle göra oss i ordning..  och när vi skulle åka sprang jag fortfarande omkring i mjukiskläder och helt ofixad. Dom tutar på mig med bilen och jag visar hur jag ser ut..  liksom.. sådär kan jag ju inte åka.. Men dom skriker att det får typ " gå ändå" och jag springer ut till bilen.. Hmmm haha.

Iaf så väckte pappa mig och sa att vi skulle försöka va hos farmor vid halv halv 1.. så om jag vill göra mig i ordning o grejja kanske det är bäst att ja kliver opp snart... Tillskillnad från drömmen ska jag försöka gör amig klar snart...

När vi satt o käka frukost förut såg vi en gubbe utanför andra huset.. Han såg ut som min farfar gjorde.. han satt som min farfar och han gjorde exakt samma gester som min farfar... Det såg verkligen ut som min farfar.. Jag och min syster stog säkert i 10 minuter o kollade på honom. :O ville bara springa ut o krama honom :( :) ..Han satt o väntade på nån.. efter ett tag kom det ut en tant.. SOM SÅG UT SOM MIN FARMOR! Helt sjukt.. och sen gick dom iväg..Det var bara hårfärgen de skulle byta med varanndra men annars var det klockrent.. Tillochmed pappa tyckte det..

Nu ska vi iaf till farmor.. det känns rätt bra :) har inte varit där på ett tag nu..
Sen ska vi köpa ny cykel åt linnea eftersom hennes förra blev snodd..

- ska vi byta.. ska vi byta fruar, ska vi byta fruar med varann.. Haha.. jaa herregud linnea..


image245
Åke & Ulla. Egon & Märta (mofar & mormor) Gerd & Sune (farmor & farfar)
usch va ja saknar farfar..

mm..så får det bli..


Bra Helg? Jodå, den duger iallafall.
Kort och sammanfattat blir detta inlägg.
Inte upplagd för något längre och komlicerat
så vi kör på kort och helt enkelt... inte komplicerat.
Ont i magen - varma mackor - ut och springa.                           
mm..så får det bli

IDIOT


IDIOT IDIOT IDIOT.

antingen är det väl jag som är idioten.. som går å slarvar bort det.. men så kan det inte vara.. Det kan bara inte vara så. Jag höll i den hela dagen och sen gick vi bara på stan i tio minuter och folket hade ju faktiskt börjat glesna. Om någon skulle ha rört min väska skulle ja lätt ha märkt det. Men det var också så tyst att om jag hade tappat den hade jag hört det.. och att ja skulle ha tappat den är helt omöjligt eftersom väskan va stängd...såååå

VEM FAN HAR SNOTT MIN PLÅNBOK?!.... JÄVLA IDIOT.

Been far away for far too long.


Jag måste bara säga att det var riktigt länge sen jag hade så här tråkigt så här länge. Lite bättre känns det sen förra inlägget. Allt känns inte lika tråkigt och dumt. Men kul har jag då inte. 

Höjden på den här dagen blir väl att åka till Maxi med pappa och det är riktigt illa ska jag säga. Om det hade varit en normal dag hade jag förmodligen tackat nej, egentligen inget fel med maxi, ne helt okej faktiskt, bara att plocka ner det man känner för i vagnen.. men nu kändes det tillochmed frestande att åka dit och på toppen på det åka och lämna av Linnea+lotta i söderköping. Gah, ja måste verkligen ha det tråkigt idag. Hjälp mig någon.. I'm up for anything.

 

sett två filmer idag.. She's the man & Honey


--


I love you
I loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long.

Säger man dumma ett par gånger, så blir det ett väldigt konstigt ord. dumma... dumma... haha.. dumma.. höhö, dumt va?! :S


Dumma blåst, dumma moln.. BADSUGEN fast inte åkabusssugen. Skulle hellre cykla..dumma fastkjedjade cykel och dumma nyckel som inte passar i dumma fastkjedjade cykel, dumma Linnea som ska jobba hela dagen.. Dumma dig som verkligen tror sig, tror att du kan få allt du vill ha. Men nej, hah. dumma platttång som började spraka och släppa ifrån sig rökmoln och fick kastas i papperskorgen, efter 5 långa år har vi spenderat många timmar tillsammans, min plattis&jag. 
dumma inlägg som bara innehåller massa dumt. dummadummadumma. DUMMA DIG


"om du är över 10 kanske du borde tänka på att växa upp"



gjorde ett vuxentest och tydligen är jag inte alls mogen..
"om du är över 10 så kanske du borde tänka på att växa upp"
Haha, ska ja ta det där positivt eller?


Och slutligen, hur mycket fjortis är jag då?.. " du är 24,1 % fjortis" ..där ser man.

http://www.vuxenpoang.com/  &  http://www.fjortispoang.se/

--

  


När pappas gamla uggleglasögon kommer fram på näsan, då vet man att sommaren är här!

Tisdag



Efter ytterligare en kväll sov josse hos mig, vaknade ganska sent som vanligt, sen gick jag ner till nortull och lämnade hjälmen till hanna och sen blev det stan en liten stund. En bh och Bronspuder inhandlades.

Efter det mötte jag Sarah och Josse i folkparken, spelade lite volleyboll bara vi tre. haha :P och solade lite.. molnen såg ju inte direkt roliga ut så vi gick hemåt. Lite senare så kom regnet.. kul.. fast efter ett tag slutade det och vi fick lust att köra volleyboll igen så vi gick ner till folkparken igen. Sanden va ju inte alls blöt x)
Den här gången va det ju faktiskt några fler som hakade på, Jag, elin, Jennifer, Josse, Sarah, martin, otto och niklas :) jodå det va kul,  Vann ju alla gångerna :D haha..

efter det så gick vi hem till mig som vanligt, ja josse och sarah och skulle se film, men den hackade så vi kollade massa gamla blogg inlägg.. Kuuul :D

Ohyes.

Tillslut..


Pappa skjussade mig för att hämta hjälmen och sen till Josse.. vi mötte sarah och sen mot folkparken.
Planena var fulla.. och vi var sugnare än nånsin på att spela. Josses syrra+kompisar ville också spela och tilslut blev det en plan ledig.

volleyboll är kul :)

hihi.
Sen gick dom och sara, så vi spelade med några andra. Haha :D
gick väl vid halv 11 tror ja.  sen va det hem till mig och se på film för tredje kvällen irad, taha.

Volleyboll nu då?


Idag har vi gjort absolut ingenting. Vi har solat lite. iaf jag. och varit inne. Dissade ju totalt några som ville spela volleyboll med oss. fan då. missade dom med säkert 30 sekunder. förlåt killar.
Nu ska ja iväg och hämta hjälmen, sen blir det nog volleyboll iaf :) Jehu.

Pappa - Det ska bli snö imorn.
Jag -  VAA??!
Pappa - aa, i Lappland.
Jag - Menåååh..

Blev riktigt rädd där ett tag.

Doppelidopp.


Årets första dopp igår dåå.

I lördags kom Josse hem till mig och vi såg på film,
va månader sen vi va kändes det som.
Vaknade på morronen vid 2 typ och blev ritkigt sugna på volleyboll men det blev till att åka till ågelsjön ist.
Ritkigt varmt i vattnet faktiskt..

Härlig dag..

Någon volleyboll blev det inte,
utan det gick bli ytterligare en filmkväll hos mig.
Josse sover nu och ja funderar på om ja ska gå å hoppa på henne så hon vaknar :D haha..ja vill bada!!

--

Nu är vi vakna och har käkat frukost ute,
så himla varmt.. Idag måste det bli volleyboll och jag måste bada, bara måste det.

Det är verkligen sommar nu.. liksom hallå.. SOMMAR!


Igår träffade jag Hanna, vi tog en glass på Halvars och sen blev det en kort runda på stan. Köpte dom där vita shortsen som jag har kollat på ett tag. Sen gick vi hem och gick och köpte mat till kvällen, lite senare kom Elin, Niklas och Jennifer och vi grillade lite.

Ingen visste väl egentligen vart tiden tog vägen men bråttom fick vi iallafall.. Något folkparken va inte att tänka på och på himpa fick det gå undan. Bussen till svärtinge, riktigt segt. fick åka till stan igen med några moppepojkar. A iaf till statoil sen orkade vi inte så vi gick hem till Jennifer och sen gick vi till Folkpaken. va väl itne sådär jätte kul. Roligt att träffa folk odcourse, men annars så hände väl ingen speciellt. såå ja gick hem.

--

På morronen idag vaknade jag i Linneas rum där jag har sovit sen i onsdag eftesrom vi har släktbesök. Sebastian stod i dörröppningen och skrattade. haha. gu så trött ja var, det tog ett tag att komma på vem som stog där. Men sen klickade det. Dom skulle åka klockan 8 så det  va bara att kravla sig upp ur sängen.

Efter att dom hade gått packade jag in alla mina kläder och grejjer i mitt eget rum igen, slängde in mina sängkläder och kastade mig i min egen säng. ÅH. sen sov jag till kvart i tre. sjukt trött hela dagen. gick en promenad och sen somnade ja g igen och vaknade vid halv 7 typ. Va helt borta på hemköp när pappa och jag skulle handla.. bananerna fick egen påse och ja råkade knyta ihop päronen och äpplena och ja vet inte va det va. JAJA. så kan det gå.


                             
 
bilder sen i torsdags.
Linnea och kusin

 

Onsdag, Torsdag,


Onsdag:

Ledigt i onsdags, men hade mycket att gör andå. Städa, tårtor och massa annat.
På kvällen åkte vi iväg till Smedby, träffa kusiner och mormor, Greger, Madelene och lilla sebbe från norrland hade kommit ner för studenten.

Torsdag:

Gick upp klockan 6 för att sebastian grät, men det var ändå bra att komma upp tidigt, slippa all stress mot slutet.
Iaf så mötte jag sarah och Josse och vi gick till Kyrkan. Jo men visst, skönsång.. från en del.. mm..
sen gick jag och malin och mötte upp hennes kompis, köpte blommor och sen gick ja hem. Ja o Madelene satt ute på balkonen en stund. SÅ HIMLA SKÖÖNT. Blev jätte mycket stress där emot slutet innan vi skulle iväg och sebastian gick och tog mina skor hela tiden och sprang omkring med en vattensprutare och sprutade på alla. Haha busungee. 

Sen bar det av. Sam sprang ut före Linnea så vi kollade på henne först. Sen åkte vi runt i en cab med kusinerna och poppe. Yä. Sen sprang linnea ut och då va det dags att samla sig vid Degeer igen. Sen gick vi hem, packade med oss l ite saker och åkte till smedby. Det va jätte mycket folk, många gamla släktingar som man itne har träffar på jätte länge.. typ moster margareta (som egentligen inte är någon moster utan mormor syster, men alla kallar henne mostermargareta) ´henne har jag inte sett sen i ettan, eller tvåan.. tio år är alldeses för mycket.
Tröttnade efter ett tag och bad pappa att skjussa hem mig.. så ja åkte hem, bytte om och träffade Josse, Sarah, sebbe & krille. Hähä Mys.

Greger ligger o sover, Madde gör sig i ordning, Linnea springer omkring eoch letar fter sitt vita linne, Sebbe står på en stol i köket och diskar, samma tallrik om och om igen. O ja sitter  här och nu ska vi ner på stan.

Puss


P.S VI HAR SOOOOOOOOOOMMARLOOOOOOOOV. heltsjukt

min pappa är bättre än din pappa


Börjar dagen med bra nyheter. Grattis, MVG i Samhällskunskap. - man tackar :D
Kan ju säga att det inte va va ja hade räknat med :)

Sen åkte ja hem, sen dit, träffa Malin & sally o satt o prata me dom en stund :)

sen gick ja till hem igen och skulle ringa pappa. Då skulle han ner till stan och köpa skor och lite annat,
frågade mig ifall jag skulle med. Och inte tackar man nej med en stadsrunda med pappa. Nej nej :D får alltid nånting :) Fick två par skor och lite grejjer till klänningen :) superduper bra.


 
:D
 
ikväll ska jag, städa, plugga och försöka hinna med att springa.. fast det sistnämnda hinns nog inte med ikväll ;/ ..

--

Nyss kom Josse och Sarah och plingade på.. mitt i maten..Pratade om avlstuningen, skolan och kläder. Yes. Josse tyckte att det luktade pyttipannkaka hos oss. Haha. Där ser man.

Lördag slash söndag


Igår så va vi å hälsade på farmor.  Hon blev jätte glad när vi kom och så pratade hon om mitt hår som hade blivit så långt :) Sånt känns bra. Men ja saknar ändå gamla vanliga farmor, men ja vet att det aldirg kommer att bli som förut, ja vet det. Jag saknar farfar med.. igår saknade jag honom jätte mycket..När vi var där så brukade Linnea gå ut till farmor i köket och ja till farfar i soffan oså pratade vi o pratade o pratade. Skulle nästan göra va som helst för att få göra det igen. mm!

Sen iaf så gick vi hem och sen kom Ida och Elin och vi satt på balkongen och käkade pastasallad. Sen skjussade pappa oss till Ljunga. Haha lite svårt att hitta. Stackars pappa som missade fotbollen.
Det är ett rött hus med vita knutar, - jaha men det finns ju bara röda hus med vitar knutar här. haha.

Det var väl en helt okej kul fest helt enkelt. Kul folk, lite nytt lite gammalt, precis sådär som det ska vara. Ohyes. Pappa hämtade upp oss och jag satt o babblade på om allting tror ja. Det va fotboll o musik minns ja iaf :D haha.

--

Idag vaknade vi och jag var fortfarande full i morse. Låg o pratade en stund i sängen om gårdagens händelser. Blandade känslor kan man väl säga. Jaja, frukost och sen åkte Elin hem. Har roligt med dig gumman <3
Sen va det dags för dans. Barfota på grässmatta med glitter kjolar som åker upp när man snurrar, hejandes på dolphins Panthers. MM, blåsigt och inte så jätte kul. Men men..  sen åkte ja hem och sooov, länge.

Nu har jag sprungit ett varv runt strömmen och har säkert fått 4 myggett till. TACK.

Nu! äntligen!


Nu är den ju här.. Det vi har väntat på i 9 månader... sommaren alltså ^^
Varmt och soligt, nu ska ja ut o sola.

Lataah.




image232

-

- om jag säger att du inte gör det så gör du det inte.
%#?"=")"#lwkjsdf.. som om jag någonsin brukar gjöra nåt som stör dig. dumma.

Är det bara jag som tkr att storasyskonen fick göra så mycket mer när
dom var i samma ålder som du är i nu? eller är jag ensam om det tycket?


Idag har vi kommit fram till 

Att försova sig inte alls är någon bra idé. inte när man har svårt
 att bestämma sig för va man ska ha på sig för kläder.
♣ Att jag och min engelska lärare har helt skilda tankar. Förstår inte.
Att jag längtar tills jag med få gå på bal. Välja klänning, fixa håret.. ha en riktigt snygging i kostym brevid sig. å :)
Att pappa har massor med fördomar om en viss 16 årig JohannaKarlsson på midsommar.
som inte alls stämmer.
♣ Att det lönar sig med mycket klag och gnäll på sin skumma lärare. De kan faktiskt få sparken.
♣ Att imorn blir det fest och vi ska ha kul. eller hur!
Att på söndag kommer vi stå i glittrande discokjolar på en gräs matta och skrika panthers tills vi blir hesa. Och då..
 
kommer jag inte kunna redovisa på måndag, vilket givetvis är planerat.
Att det är första Juni och det är sjukt fult väder ute. Hallå vart är sommaren?


RSS 2.0